Mobil nr.: 23207586
Præstevangens egne opskrifter

Christina  anbefaler varmt denne opskrift på

MÆLKEBØTTESIRUP

FLYDENDE GULD!

 1 portion 1 time, 5 minutter
 Forberedelse: 20 minutter
 Ventetid: 0 minutter
 Tilberedning: 45 minutter
 Ca. 100 kcal pr. portion

INGREDIENSER

  • 50 stk mælkebøtte, blomsterknopperne
  • 1 stk citron, økologisk
  • 1 l vand
  • 900 gram rørsukker

FREMGANGSMÅDE

  1. Det eneste du skal bruge fra kronen er de gule kronblade, ergo skal du sidde og nippe dem fra alt det grønne. Det grønne indeholder for mange bitterstoffer, som kan gøre smagen besk. Hvis der ikke er mulighed for at plukke så mange mælkebøtter i dit område, så kan du nedjustere lidt i opskriften og lave halv portion.
  2. Når du har helt gule fingre og plukket de flotte blade, hælder du dem alle i en tykbundet bryde. Hæld en liter vand på og tilsæt saften fra citronen. Lad det hele småsimre i ca. 30 minutter.
  3. Sigt herefter væsken over i en anden gryde og tilsæt rørsukkeret. Kog siruppen ind til den ønskede konsistens ved middelvarme - det tager ca. 45-50 minutter at få en løbende, tyktflydende sirup. Du kan tjekke konsistensen ved at placere en dråbe på en kold underkop og stille den tilbage i køleskabet – efter kort tid er den kølet af og du kan se, hvor meget den løber ud.
  4. Voila. Lækker, sødlig, floral sirup, som kan bruges til alt fra topping til din yoghurt og musli til karameliseringsvæske til din stegning.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ullas opskrift på syltede bønner

SYLTEDE BØNNER

1,2 kg. Koges møre og bliver i vandet

Lage:

1 ltr. eddike

750 g. sukker

10 hele nelliker

4 stk. kanelstænger

½ tsk. atamon

Koges op og bliver kold – inden den hældes over bønnerne.

- kog lagen først – hæld vand fra bønnerne inden lages hældes over.

Kh. Ulla fra nr. 11

Christinas opskrift med grønne tomater.

 

Gourmet-remoulade/pickles:

Ingredienser:

1,5 kilo squash uden kerner, 1 kg grønne tomater, 600 g pillede løg, 1 håndfuld salt, ¾ liter eddike, ¾ kilo sukker, ½ kop sennepspulver, 3 tsk karry, 1 kop mel, 1 spsk Atamon

Fremgangsmåde:

Squash,grønne tomater og løg køres gennem en kødhakker (eller blendes). En håndfuld salt drysses på og efter ca. 1 times sies det. Væden kasseres. Mosen koges med ½ liter vand og en kop af eddiken. Mosen sies igen. Herefter koges mosen med resten af eddiken, sukkeret, sennep’en og karry’en plus en kop mel, der er rørt til jævning med lidt vand eller eddike. Alt koges 20 minutter under omrøring og smages evt til med mere salt. Tilsættes Atamon og hældes på glas. Blandes 1:1 (-efterhånden som det skal bruges!) med god mayonnaise eller tyk creme fraiche. Bruges som remoulade. Kan også bruges au natural, men den er lidt stærk…