62611491 Mobil nr.: 23207586
Præstevangens egne opskrifter

Ullas opskrift på syltede bønner

SYLTEDE BØNNER

1,2 kg. Koges møre og bliver i vandet

Lage:

1 ltr. eddike

750 g. sukker

10 hele nelliker

4 stk. kanelstænger

½ tsk. atamon

Koges op og bliver kold – inden den hældes over bønnerne.

- kog lagen først – hæld vand fra bønnerne inden lages hældes over.

Kh. Ulla fra nr. 11

Christinas opskrift med grønne tomater.

 

Gourmet-remoulade/pickles:

Ingredienser:

1,5 kilo squash uden kerner, 1 kg grønne tomater, 600 g pillede løg, 1 håndfuld salt, ¾ liter eddike, ¾ kilo sukker, ½ kop sennepspulver, 3 tsk karry, 1 kop mel, 1 spsk Atamon

Fremgangsmåde:

Squash,grønne tomater og løg køres gennem en kødhakker (eller blendes). En håndfuld salt drysses på og efter ca. 1 times sies det. Væden kasseres. Mosen koges med ½ liter vand og en kop af eddiken. Mosen sies igen. Herefter koges mosen med resten af eddiken, sukkeret, sennep’en og karry’en plus en kop mel, der er rørt til jævning med lidt vand eller eddike. Alt koges 20 minutter under omrøring og smages evt til med mere salt. Tilsættes Atamon og hældes på glas. Blandes 1:1 (-efterhånden som det skal bruges!) med god mayonnaise eller tyk creme fraiche. Bruges som remoulade. Kan også bruges au natural, men den er lidt stærk…